Siipikarja suojaan kevään ajaksi

Lintuinfluenssaviruksen leviämisen estämiseksi siipikarja on aiempien vuosien tavoin suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin lintuihin kevätmuuton aikaan.

» Lue lisää

Muutoksia hevosten lääkitystä koskevaan lainsäädäntöön

Komission asetus (EU) 122/2013 hevoseläinten hoidossa keskeisten aineiden luettelon laatimisesta eli ”hevoslääkelista-asetus” on astunut voimaan 16.2.2013.

» Lue lisää

Harrastekanojen tuonnissa noudatettava tuontiehtoja

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira haluaa kiinnittää huomiota siihen, että myös harrastekanojen tuonnille on eläintautiehtoja.

» Lue lisää

Eläinperäisten näytteiden pakkaaminen ja lähettäminen Eviraan

Eläinlääkäreitä pyydetään huomioimaan, että kaikkien laboratorionäytteiden lähettämisessä ja pakkaamisessa on noudatettava Itellan ja Matkahuollon ohjeistuksia. Oikea pakkaaminen edistää näytteen säilymistä tutkimuskelpoisena, sekä varmistaa kuljetuksen asianmukaisuuden.

» Lue lisää

Terveiden nautojen BSE-tutkimukset lopetettiin 1.3.2013 alkaen

Suomessa ja tietyissä muissa EU:n jäsenvaltioissa syntyneiden, terveinä teurastettujen nautojen BSE-tutkimukset lopetettiin Suomessa 1.3.2013 alkaen.

» Lue lisää

Ajankohtaista tarttuvista taudeista -teemapäivä ja Lääkepäivä

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran järjestämät koulutuspäivät eläinlääkäreille pidetään tänä vuonna 21. – 22.5.2013. Koulutus järjestetään Eviran Viikin toimipisteessä kokoustila Kalevissa. Lisäksi koulutuksiin on mahdollista osallistua videoyhteyden välityksellä Eviran aluetoimipisteissä Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa.

» Lue lisää

Katso video otantaan perustuvasta eläinsuojelutarkastuksesta

Eviran internetsivuille on lisätty tuottajille suunnattu video, jossa kuvataan otantaan perustuvan eläinsuojelutarkastuksen kulku alusta loppuun asti. Videolla esitetään vaihe vaiheelta, kuinka eläinsuojelutarkastus etenee lypsykarjatilalla. Video on katsottavissa täältä > EU-eläinsuojelutarkastus maitotilalla

Lääkeluettelot

Lääkeluettelot ja niiden muutokset ovat nähtävillä Eviran internetsivulla.


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400