Tornionjoen lohikuolemien aiheuttajasta ei vielä varmuutta

Kesällä 2014 ja 2015 kuolleiden lohien ihovaurioiden ja kuolemien syyt ovat edelleen epäselviä. Koska taudin aiheuttajaa ei ole löydetty, on taudin torjunta mahdotonta. Evira ja Ruotsin viranomaiset jatkavat lohikuolemien selvittämistä Tornionjoen vesistöalueella.

» Lue lisää

Lidokaiinin varoajat sialle ja naudalle pitenevät

Lidokaiinin varoajat ovat 16.10.2015 lähtien seuraavat: naudan, lampaan ja vuohen teurastus 28 vrk ja maito 15 vrk sekä sian teurastus 28 vrk. Hevoselle varoaika on edelleen 0 vrk.

» Lue lisää

Evira jatkaa siipikarjanäytteiden tutkimuksia Seinäjoella

Eviran Seinäjoen toimipaikassa on aloitettu uudelleen siipikarjanäytteiden tutkimukset, jotka kevään ja kesän 2015 ajaksi oli keskitetty Helsinkiin.

» Lue lisää

Metsästyskoirat syytä suojata hirviekinokokkiloisilta

Evira kehottaa suojaamaan metsästyskoirat hirviekinokokkitartunnalta. Loisen leviämistä voi estää, kun metsästyskoirille annetaan ennen ja jälkeen hirvenmetsästyskautta loislääkitys eikä niille syötetä hirven sisäelimiä kuten keuhkoja tai maksaa.

» Lue lisää

Seuraa akuutteja eläintautiuutisia Eviran sivuilta

Ajankohtaista eläintaudeista -sivulle päivitetään uutisia ja syventäviä tekstejä ajankohtaisista eläintautitapahtumista.

» Lue lisää

Evira suosittelee: Älä tuo villisianlihaa Suomeen

Evira suosittelee, ettei Suomeen tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta. Tarkoituksena on estää afrikkalaisen sikaruton leviäminen Suomeen.

» Lue lisää

Uusia julkaisuja

» Lue lisää

Uutta lainsäädäntöä

» Lue lisää

Lääkeluettelot

Lääkeluettelot ja niiden muutokset ovat nähtävillä Eviran verkkosivuilla.


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400