Salakuljetettu elintarvike voi tuoda afrikkalaisen sikaruton

Elintarvikkeiden ja metsästysmuistojen tuontia afrikkalaisen sikaruton esiintymisalueilta on rajoitettu. Maastoon huolimattomasti heitetty eväsleipä voi levittää tartunnan myös luonnonvaraisiin villisikoihin.

» Lue lisää

Siipikarja suojattava keväällä

Lintuinfluenssaviruksen leviämisen estämiseksi siipikarja on aiempien vuosien tavoin suojattava kontakteilta luonnonvaraisiin vesilintuihin kevätmuuton aikaan. Siipikarja on joko pidettävä sisätiloissa tai sen ulkoilualue on suojattava esimerkiksi riittävän tiheällä verkolla maaliskuun alusta toukokuun loppuun saakka.

» Lue lisää

Tuotantoeläinten patologis-anatomiset tutkimukset jatkuvat Seinäjoella

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira jatkaa toimintaansa Seinäjoella vaikka Seinäjoen laboratorion eläintautibakteriologiaan liittyviä toimintoja vähennetään asteittain kevään 2015 aikana.

» Lue lisää

Tutustu päivitettyyn ajankohtaistekstiin MRSA-bakteerista sikatiloilla

Helmikuun aikana lähetetään kaikille sikatiloille päivitetty tietopaketti MRSA-bakteerista. Tämä löytyy myös Evira.fi-sivuilta.

» Lue lisää

Kyyhkysten rokottaminen Newcastlen tautia vastaan

Eviran ohje kyyhkysten rokottamisesta Newcastlen tautia vastaan on uusittu vastaamaan muuttunutta lainsäädäntöä. Lainsäädännön muutos muuttaa joiltakin osin Newcastlen taudin rokotuksiin liittyviä käytäntöjä.

» Lue lisää

Kunnaneläinlääkäreiden eläintautilain mukaiset vientitarkastukset sekä laskutuskäytännöt 1.1.2015 alkaen

Uusi asetus kunnaneläinlääkärin maksullisista suoritteista MMMa 1287/2014 on voimassa 1.1.2015–31.12.2016. Vain asetuksen liitteen kohtaa 6 on muutettu verrattuna aiempaan maksuasetukseen MMMa 1012/2013. Rekisteröityjä hevosia voidaan jatkossa tietyin edellytyksin laittaa useampi samalle todistukselle.

» Lue lisää

Sinikielitauti levisi uusille alueille 2014

Kesällä 2014 Kreikan alueelle ilmaantunut sinikielitautivirus serotyyppi 4 (BTV-4) levisi polttiaiskauden aikana nopeasti ja laajalle itäisessä Euroopassa.

» Lue lisää

Sivutuotevalvontapäivä 28.4.2015

Eviran sivutuotetiimi järjestää kaikille sivutuotteiden parissa työskenteleville valvojille ensimmäisen valtakunnallisen sivutuotevalvontapäivän tiistaina 28.4.2015.

» Lue lisää

Ajankohtaista eläinten terveydestä ja lääkityksestä

Varaa kalenteriisi jo nyt 7.5. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan huhtikuun Saparossa. Nyt on hyvä aika laittaa aihe-ehdotuksia.

» Lue lisää

Eviran hinnastossa uusia asioita; esimerkkeinä patologisten tutkimusten näytteille käsittely/hävitysmaksu, pientoimitusmaksu, viranomaistutkimusten hinnat määritelty

Muutoksia Eviran laboratoriotutkimusten hinnoissa ja laskutusperusteissa 1.1.2015 alkaen.

» Lue lisää

Uusia julkaisuja

» Lue lisää

Uutta lainsäädäntöä

» Lue lisää


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400