Muistutus siipikarjan lintuinfluenssakartoituksen näytteenotosta

Vuosittainen siipikarjan lintuinfluenssakartoitus on käynnissä tänäkin vuonna. Näytteenotto on käynnistynyt melko hyvin lähes kaikkien siipikarjalajien osalta. Tavoitteiden saavuttamiseksi näytteenottoa tulee jatkaa syksyllä.

» Lue lisää

Kyyhkysten Newcastlen taudin rokote määräaikaisella luvalla

Fimea on myöntänyt kyyhkysten rokotteelle määräaikaisen erityisluvan 3.7.2012, joten eläinlääkäreiden ei enää tarvitse hakea yksittäisiä erityislupia. Rokotetta voi tilata suoraan Oriola Oy:stä, joka on rokotteen kulutukseen luovuttava lääketukkukauppa. Tällä muutoksella pyritään edesauttamaan kilpailuihin ja näyttelyihin osallistuvien lakkojen kyyhkysten rokottamista, johon kyyhkyjen omistajilla on lakisääteinen velvoite.

» Lue lisää

Viranomaisten eläinsuojelupäivä 21.11.2012 Oulussa

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira järjestää jälleen marraskuussa viranomaisten eläinsuojelupäivän, joka informatiivisen osuuden lisäksi toimii keskustelutilaisuutena eri viranomaistahojen välisen yhteistyön tiivistämiseksi niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin.

» Lue lisää

Eviran täydentävien ehtojen viljelijäopas päivitetty

Eviran täydentävien ehtojen opas viljelijöille ”Täydentävät ehdot, Eläinten merkintä ja rekisteröinti, kasvinsuojeluaineet, rehut, elintarvikkeet, eläintaudeista ilmoittaminen ja eläinten hyvinvointi” on päivitetty vastaamaan lainsäädännössä tehtyjä muutoksia. Edellisen kerran opas päivitettiin vuonna 2010. Opas on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Opasta ei voi tilata, vaan se on saatavilla ainoastaan sähköisessä muodossa Eviran internetsivuilta:

Linkki oppaaseen

Hevostautien esiintymistä tutkitaan – Eläinlääkäreiltä pyydetään tautinäytteitä

Syksyllä alkaa tutkimushanke vakavien hevostautien esiintymisen selvittämiseksi. Tutkimusta painotetaan riskiperusteisesti tuontihevosiin ja niissä esiintyviin tautiuhkiin. Hankeaikana 1.10.2012 - 31.12.2013 eläinlääkäreitä pyydetään lähettämään näytteitä Eviraan, kun epäilevät hevosissa vakavia tartuntatauteja, kuten virusarteriitti, herpesvirus-1-tartunnan aiheuttamat luomiset ja hermostosairaudet, influenssa, Länsi Niilin virustartunta ja pääntauti. Hanke maksaa laboratoriotutkimuskulut. Näytteistä on hyvä sopia etukäteen laboratorion kanssa. Yhteystiedot ao. linkissä.

Lue lisää Eviran internetsivuilta

Tilaa Eviran tiedotteet

Evira julkaisee vuosittain yhteensä 100-200 tiedotetta, jotka lähetämme sähköpostitse tilaajillemme. Tilaa eläinaiheiset uutiset sähköpostiisi täältä.

Anna palautetta Saparosta

Olemme kiinnostuneita toiveista, kommenteista ja kehitysehdotuksista. Mistä aiheista olet kiinnostunut lukemaan Saparosta? Millaista tietoa toivot saavasi Saparon välityksellä?

Palautelaatikko

Lääkeluettelot

Lääkeluettelot ja niiden muutokset ovat nähtävillä Eviran internetsivulla.


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400