Vuoden 2011 maatilojen eläinsuojelutarkastukset käynnistyvät

Noin 700:lle otannalla valitulle tuotantoeläintilalle tehdään tänäkin vuonna eläinsuojelutarkastus. Vastaavia tarkastuksia tehdään kaikissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa. Eläinsuojelutarkastukset tehdään ennalta ilmoittamatta.

» Lue lisää

Siipikarjan, kyyhkyjen ja riikinkukkojen pitäjien on rekisteröidyttävä

Siipikarjan pitäjien on ilmoittauduttava oman kuntansa maaseutuviranomaiselle huhtikuun 2011 loppuun mennessä. Rekisterin avulla edistetään toimenpiteitä, joilla estetään esimerkiksi lintuinfluenssan ja newcastlentaudin leviämistä.

» Lue lisää

Luomusiat ja -siipikarja siirtyvät sataprosenttiseen luomurehuun

Luomusikojen ja -siipikarjan ruokinnassa ollut poikkeus käyttää tavanomaista rehua päättyy 31.12.2011. Vuoden 2012 alusta lähtien luomueläimiä voidaan ruokkia ainoastaan luonnonmukaisesti tuotetulla rehulla.

» Lue lisää

Eviran vertailulaboratoriotoimintaa kehitetään

Vertailulaboratoriotoiminta kuuluu Eviran päätehtäviin. Toiminnan tavoitteena on, että laboratorioiden tutkimustulokset ovat luotettavia ja vertailukelpoisia sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

» Lue lisää

Kommentoi VIRUS-raportin luonnosta

Eviran Riskinarvioinnin tutkimusyksikössä on tehty esiselvityksenä kirjallisuuskatsaus projektiin Virusten detektio ja hallintakeinot elintarviketeollisuudessa. Katsaus on luonnosvaiheessa ja asiantuntijoiden kommentoitavissa.

» Lue lisää

Antibioottiresistenssiä ja antibioottien käyttöä eläimille seurataan FINRES-Vet -ohjelmalla

Antibioottiresistenssiä ja antibioottien käyttöä eläimille kuvaava raportti FINRES-Vet 2007-2009, Finnish Veterinary Antimicrobial Resistance Monitoring and Consumption of Antimicrobial Agents, on julkaistu. Se on sarjan neljäs ja se kattaa vuodet 2007-2009. FINRES-Vet ohjelma seuraa eläimille käytettävien antibioottien kulutusta ja antibioottiresistenssin esiintymistä tuotantoeläimistä ja seuraeläimistä eristetyissä bakteereissa.

» Lue lisää

Riskinarviointiraportti suu- ja sorkkatautiepidemian vaikutuksista Suomessa on valmistunut

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran riskinarvioinnin tutkimusyksikössä on valmistunut yhteistyössä MTT Taloustutkimuksen kanssa tehty laaja riskinarviointiraportti suu- ja sorkkataudin vaikutuksista Suomen sika- ja nautatuotannolle.

» Lue lisää

Tänään pöydällä -kolumni

Eviran pääjohtaja Jaana Husu-Kallio on ryhtynyt pitämään kolumnia ”Tänään pöydällä” Eviran internetsivuilla

» Lue lisää

Lääkeluettelot Eviran sivuilla

Lääkeluettelot ja niiden muutokset ovat nähtävillä Eviran internetsivulla.
Lääkeluettelot


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400