Kuluttajaesitteet lisäaineista saatavilla

Evira on uudistanut jo monelle kuluttajalle tutut esitteet lisäaineista, E-koodiavainvihkosen ja Elintarvikkeiden lisäaineet -esitteen. Esitteet ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

E-koodiavain on tarkoitettu kuluttajille elintarvikkeiden merkinnöissä esiintyvien lisäaineiden lukemisen avuksi. Yrittäjille se ei kuitenkaan riitä, vaan he löytävät tarkat lisäaineiden käyttöä koskevat määräykset lisäainelainsäädännöstä. Elintarvikkeiden lisäaineet -esitteessä on esitelty lisäaineiden käyttötarkoitus, ryhmänimet, mistä lisäaineita valmistetaan, lisäaineiden valvonta ja paljon muuta kuluttajille hyödyllistä informaatiota lisäaineista. Lisäksi saatavilla on juliste ”Kuinka paljon elintarvikkeissa on lisäaineita?”.

Lisää tietoa lisäaineista löytyy Lisäaineoppaasta, joka on saatavilla Eviran internet-sivuilta PDF-muotoisena.

Esitteitä ja julistetta voi tilata suoraan Evirasta maksutta. Yli 100 kappaleen tai yli 2 kg:n tilauksista peritään postimaksut. Tilauksen voi tehdä puhelimitse numerosta 020 77 25104 tai 020 77 24062, sähköpostitse osoitteeseen tilaukset@evira.fi tai internetin kautta osoitteesta:
http://www.evira.fi/portal/fi/evira/julkaisut/

Tilausten toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Esitteitä voi kysyä myös oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisilta.

Evira uudistaa parhaillaan myös muita kuluttajille suunnattuja esitteitä ja niiden valmistumisesta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoa lisäaineista ja esitteet PDF-muotoisina

 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400