Leukoosia todettu Suomessa pitkän tauon jälkeen

Suomessa syntyneeltä naudalta löytyi nautaleukoosin vasta-aineita alkuvuonna 2008. Alkuperäinen Eviran tutkimustulos varmistui EU:n vertailulaboratoriossa Englannissa 19. maaliskuuta. Keinosiemennyskäyttöön aiottu sonni oli harmillisesti ehditty teurastaa, joten lisänäytteitä esimerkiksi viruksen toteamiseksi ei voitu ottaa.

» Lue lisää

Siipikarja sisällä jälleen tänä keväänä

Siipikarjan ulkona pitäminen on jälleen tänä keväänä kiellettyä ajalla 15.3. - 31.5. Kieltoon päädyttiin, koska lintuinfluenssatapauksia on talven aikana todettu siipikarjassa Keski-Euroopassa ja luonnonvaraisissa linnuissa Brittein saarilla. On siis mahdollista, että muuttolinnut toisivat ei-toivottuja tuliaisia kevätmuuton myötä. Kielto ei koske eläintarhoja tai pysyviä eläinnäyttelyitä. Myös kyyhkysten vapaalennot kyyhkyslakoista on jätetty kiellon ulkopuolelle.

» Lue lisää

Tilavaatimusten soveltaminen eläintarhassa ja pysyvässä eläinnäyttelyssä

Vuoden 2008 alusta lähtien sovelletaan eläintarhoihin ja pysyviin eläinnäyttelyihin maa- ja metsätalousministeriön asetuksen eläintarhassa ja pysyvässä eläinnäyttelyssä pidettävien eläinten pidolle asetettavista eläinsuojeluvaatimuksista (2/EEO/2003) (jäljempänä eläintarha-asetus) liitteiden 3 - 6 mukaisia tilavaatimuksia.

» Lue lisää

Hakemus Pyhtään VHS-vapaudesta hyväksytty

Suomen hakemus Pyhtään kunnan alueella sijaitsevien kalanviljelylaitosten VHS-vapaudesta on hyväksytty elintarvikeketjun ja eläinten terveyden pysyvässä komiteassa Brysselissä. VHS-taudin vuoksi perustettu rajoitusalue voidaan kumota, kun päätös julkaistaan komission virallisessa lehdessä kevään aikana.

» Lue lisää

EU-eläinsuojelutarkastukset laajenevat ankka- ja hanhitiloille

EU- eläinsuojelutarkastukset ovat tähän mennessä kattaneet vasikka-, sika- ja munintakanalat sekä turkistarhat. Syksyllä 2008 tarkastukset laajennetaan koskemaan myös ankka- ja hanhitiloja.

» Lue lisää

Koulutusta tarjolla

16.-17.4. Virkaeläinlääkärin tehtävät
8.5. Ajankohtaista tarttuvista taudeista
9.5. Lääkepäivä
1.-5.9. Miten selvitän elintarvike- ja vesivälitteistä epidemiaa?

Lääkeluettelot Eviran sivuilla

Lääkeluettelot ja niiden muutokset ovat nähtävillä Eviran internetsivulla.
Lääkeluettelot


 
© Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, Mustialankatu 3, 00790 Helsinki, puh. 029 530 0400